keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Sinille, Kerttu -90Miksi Sini on hylännyt lahjansa? Onko Kerttu tehnyt liian näköisen tytöstä?Kerttu on tehnyt tytön Sinille 20-vuotta sitten. Mitä tapahtui heidän ystävyydelle kun lahja oli hylättynä uunivuokien seassa?
Pelastusarmeijan kirppikseltä Sini kutsui itsensä kotiini vaatimattomalla kahden euron taksalla. Mukaansa hän vaati kerän Lehtovuokkoa, joka maksoi 50 senttiä. Lanka on 100% puuvillaa ja on Valvillan tekemää Hyvinkäällä, bukleen tapaista, mutta tasaisen kiharaa. Tiskirättiä suunnittelin, jos vaikka minäkin kokeilisin tehdä pestävää ja ekologista pöydän pyyhintä. Vyötteessä oli merkintä, että 60 astetta pesukoneessa on passeli lämpötila langan puhdistamiseen. Kuten siis tiskirätinkin.


Olen neulonut 11 paria sukkia ja luulin, että lankoja on kulutettu jo yli 75% varastoista. No niitä juuri siinä tietyssä pussissa olleita olikin kulunut vaadittu määrä, mutta kun pöyhin varastojani, niin löytyikin lisää pusseja (toim.huom. pusseja monikossa). Mistä ihmeestä niitä on siunaantunut nurkkiin? Ja kaiken huipuksi ei riitä, että löytyi keriä, joita en edes tiennyt olevan olemassa, niin kaiken lisäksi minulla ei ole mitään tietoa ostopaikasta, käyttötarkoituksesta tai edes suunnitelmista, mitä niistä olen aikonut joskus tehdä. Huoh.


Ajattelin sitten, että yksi pieni Lehtovuokko 50 sentillä ei maata merelle kaada. Varsinkin kun olen tiskirättipuuvillojen hintoja kauhistellut kaupoissa. Ja niinhän siinä sitten kävi, että kun pirulle antaa pikkusormen niin se tuo viisi uutta kerää kaupasta.
Muttakun, ovat muuttaneet sen Nalle-langan siellä Novitalla aloevera-langaksi ja hinta on pompsahtanut kuin entinen bensan hinta, niin eihän sitä vanhaa varastoa voi olla ostamatta kun halvennuksella myyvät. Eihän?


Siinä sitten meni sekin osa ostolakosta nutulleen. Uusien vaatteiden osaltahan se meni jo niiden kolmen takin ostoon, josta kerroin aikaisemmin...


Toisaalta taas, olen turhien tavaroiden hävittämisessä onnistunut laittamaan 5 takkia kierrätykseen. Niin ja neulonut sen 11 paria sukkia ja 12. ja 13. ovat puikoilla tulossa jo. Aika hyvä ihminen kuitenkin olen. ;D


Kaunista loppuviikkoa!

4 kommenttia:

 1. Kovasti on Sinillä terhakat tissit, ihan katteeksi käy.

  Sun ostolakko näyttää kuitenkin paremmalta kuin mun laihis (muuttunut massakaudeksi). Tiskirätithän sitä paitsi ovat käyttötavaraa ja jos oot tehny vielä pirun ekologisen valinnan, niin hyvinhän se meni.

  Hyvää loppuviikkoa! <3

  VastaaPoista
 2. Sun pitäis alkaa kirjailijaksi ;) Mutta joo, hyvä ihminen olet! Aika hyvin olet tavarasta päässyt eroon. Mulla tämä toimii nyt näin, että en osta uutta vaatetta - Paitsi oli pakko hakea uudet housut (vinkkaus ed. kirjoittajan massakauteen ;) - MUTTA - heh, menin halpa-halliin ja ostin halvat!! Viime kevään farkut maksoi 80 euroa, nyt nää housut vain 20 e. Eiks se oo jo säästöö???......

  Oletpa saanut sukkia aikaiseksi. Mä väsään vieläkin niitä yksiä, joista on kuva blogissa. Toisen sukan kärki lähestyy hyvää vauhtia. Ja viime vuoden marraskuun messuilta ostamat langat on vieläkin neulomatta.( nyt on messujen aikaan yövuorot -en tiedä estääkö se mun messuille tuloa, toivon niin...) Niin, ja äitini vei ne yllätyslöydöt - 7 veljekset, eli kyllä on luovuttukin tuosta tavarasta - tulevat sitten lapsille mummun neulomina sukkina takaisin.

  Mukavia käsityöhetkiä sulle Minna. Olisi jossakin kohtaa kiva rupatella kunnolla - vähän tää työ sotkee elämän kuvioita.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Onpa Sini sievä! Otan siis kohteliaisuutena, kun blogiasi lukiessani tyttäreni 2vee tuli paikalle ja osoitti Siniä "Äiti!" :) Seuraava toteamus olikin "Tissi". :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!