sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Takapihan katsausKävin perjantaina ystäväni kanssa jo perinteiseksi muodostuneella kesäkukkien ja taimien ostosreissulla. Oikeastaan en ikinä etukäteen suunnittele, että mitä ostan. Se olisi täysin turhaa, sillä sillä siunaamalla hetkellä kun astun kaupaan sisään, lentää kaikki suunnitelmat korvien välistä taivaan tuuleen.


Hortensia tarttui mukaan Lidlistä, ei ollut kuin sinisiä jäljellä...


Oi, kuinka ihana! Upea väri! Hyvä hinta! Voi kuinka suloisia! Oi, katso miten hyvän näköisiä taimia! Ja niin sitä mennään tunteella eteenpäin, hullaannutaan pää sekaisena ja kotona ihmetellään, että mitä sitä oikein tuli ostettua. Niin mentiin tänäkin vuonna.


Kaksivärinen pelakuu on suloinen ja uutuusmarketta ihana!


Joka vuosi ostoksissa on aina jotain vaaleanpunaista ja/tai pinkkiä ja niin oli tänäkin vuonna. En ole koskaan tarkka väreistä muuten. Vaaleansininen ja violetti sopii vaaleanpunaiseen, valkoinen käy aina... Pidän siitä, että värejä on paljon.
Toiseen ruukkuun laitoin samat marketat, mutta erilaisen pelargonian. Taustalla näkyvä sammalleimu on hot pink ja vieressä oleva laventeli violetti. Kukkapenkin reunassa olevat kivet on kaivettu kellarista rempan yhteydessä. Poistettu hiekka on terassin alla ja kivet tässä. Naapuri sanoi, että aioitko rakentaa mausoleumin. Vain kansi puuttuu... :)

Löysin akileijan kukkapenkkiin. Oijoi, kuinka ihana väri! Tätä samaa minulla on maalla ja se jaksaa kukkia ihan koko kesän. Maalla oleva ei siemennä lainkaan ja en ole saanut siitä poikasia. Nyt kun näin tämän (rautakaupassa muita ostoksia tehdessä, tietty), niin se oli pakko napata mukaan. Tästä olen erityisen iloinen.
Vieressä olevat tummansiniset akileijat ovat vasta nupullaan. Nämä kyllä siementävät, tietty. En ihan täysin ole ihastunut ajatukseen, että kukkapenkin valloittaa sininen yksilö...


Lehdissä näkyvä pöly, on sirkkelin tekosia. Työpiste on ihan vieressä...


Kesällä 2009 ostettu pioni tekee tänä vuonna ensimmäistä kertaa nuppuja! Olimme matkailuautolla reissussa ja kävimme Taivassalossa Pionien kodissa. Ostin mukaan edullisia taimia, joille ei luvattu kukkimista ehkä moneen vuoteen. Olimme vasta matkamme alussa ja en uskaltanut ostaa kalliimpia taimia kuumaan autoon viikoksi. Istutuksen jälkeen tämä yksilö on tehnyt joka vuosi lehtiä ja nyt kolmen vuoden jälkeen hän heräsi! Lajiketta en enää muista, mutta väri on pinkki, kuinkas muuten.
Tämä kasa odottaa tekijäänsä. Seuraavana on etupihan ehostus. Rakentelen "kukka-säleikkö-väliseinää" terassin laudanjämistä. Kukat siihen on jo ostettu.
Nyt jatketaan touhuilua, Insinööri asentaa lauteita ja muita kalusteita kellarissa ja minä painun mullan kärräykseen ja istutuksien laittoon. Palataan seuraavan kerran remppakuulumisien kanssa.


2 kommenttia:

  1. No ei sun tartte suunnitellakaan kun noin kauniita yhdistelmiä syntyy tolla sun "metodillas":D
    Minnamaisen kaunista,kuinkas muutenkaan:)

    VastaaPoista
  2. Kauniita istutuksia.
    Rattoisaa päivää multasormelle:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!