maanantai 29. marraskuuta 2010

Kummallisuuksia kirppikseltäOstolakko-päätös ja turhista tavaroista eroon-kampanja sai minut välttelemään kirppareita. Tänään poikkesin piiitkästä aikaa ja löytyihän niitä, kummallisia pyyhkeitä (ompelujuttuihin), vanhoja käyttämättömiä vetoketjuja, sellaisia joissa on kaunis lukko (ompelujuttuihin), nappeja (ompelujuttuihin ja ehkä nukkekotiinkin), emaliastioita ja -potta (jälkimmäinen joulukukka-asetelmaan).

Tarvinko välttämättä mitään noista edellisistä?
No, en.
Miksi sitten ostin?
Koska huvitti, koska hinta oli kaikissa vähän (10 snt - 5€) ja koska niissä kaikissa oli joku juju. Juu, ja en tiedä mikä juju. Ehkä se, että en saa mitään niistä kaupasta ostettua koskaan ja ne kaikki olivat minusta kauniita. Se riittäköön itsetutkiskelusta tällä kertaa.


Otsikon kummallisuuksia alkaa tällä:


En oikein osaa sanoa, että mikä näissä viehättää. Vihreä väri on aina kiehtonut, mutta mikä tuossa lähestulkoon kitchissä on sellaista, että niitä tarttuu mukaan. Kalavati on matkamuisto Portugalista ja käytän sitä teepussin alusena. Se maksoi noin ehkä 20 snt ja se on kirppikseltä ostettu jo kauan aikaa sitten.
Tänään tarttui tuo kaalinlehti. Se puolestaan on Italiasta tuotu ja hinta oli 2€, koko 20cm x 20cm. Ja en todellakaan tarvitse sitä, kuten en seuraavaakaan:Pikkupatsas taas viehätti kömpelyydellään ja mekon väri on kaunis. Luulen, että tämä on melko vanha (40-50-luvulta, ehkä?) ja sen materiaali on kipsiä. Hinta oli vain 1€. Tätä suunnittelin Taloon Maalle peilipöydän päälle asetelmaan, joka voisi näyttää vaikka tältä:Takana on Valkoista Pellavaa blogistilta ostos messuilta ja oikealla on jo aiemmin kirppikseltä ostettu puurasia.

Sommitelmia olen tehnyt koko ikäni. Joskus niissä on vain tunnelmaa, joskus teemaa ja joskus väriä. Tämä sommitelma miellyttää itseäni kovasti. Siitä löytyy niin monia yhdistäviä juttuja sattunaisista tavaroista, että jäin oikein miettimään asiaa. Onko alitajunnalla jotain tekemistä asian kanssa?
Mekon väri - rasian väri, kukkakori tytöllä - puurasian kukkakoristeet, puukehys - puurasia, bambi taulussa - bambi patsaassa, tytön punaiset kengät - puurasian punaiset kukat, kaksi kultaista reunusta puurasiassa - tytöllä mekossa kultainen kaula-aukko ja bambin kaulapanta kultainen.
Kaikki on ostettu eri aikaan, eri paikoista. Jotain mystistä vai ihan vahinko?


Pakkasen pirteää viikkoa kaikille, meillä oli tänään aamulla täällä Tampereen seudulla -22. Hrrrr.

2 kommenttia:

  1. "Turhhat" ostokset on niin piristäviä kun koskaan ei tiedä minkä aarteen on oikeasti kirpparilta löytänyt! Tavaroista on kiva etsiä tietoa ja tonkia niiden historiaakin. Minustakin tuo "kaalinlehti-lautanen" on jotenkin aika hieno! Ja tuo kipsipatsas hellyyttävä, ja voi olla tosi vanha! Joskus pitää höpsötellä :)

    VastaaPoista
  2. Oikeassa olet kodinhenki, höpsötellä pitää. :D
    Jossain vaiheessa vaan alkoi tavarapaljous ahistamaan ja yritin (ehkä jollain lailla onnistuneestikin) karsia tavaroita ja sälää vähemmäksi. Kirpparilta teen aina yleensä "löytöjä" ja niitä vaan tuppaa kertymään nurkkiin... Pelatuksena on kuitenkin Talo Maalla, sinne mahtuu kun kaupunkikoti täyttyy, hih.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!