maanantai 26. huhtikuuta 2010

Kevätsiivousta ja tunnelmia
Talo Maalla voi hyvin, kävimme ensimmäisen kerran tarkistamassa tilannetta talven jäljiltä. Siivosin, nautin hiljaisuudesta, siivosin, kuuntelin paikallisradiota, siivosin, kuuntelin tulen rätinää, siivosin ja kuuntelin joutsenten juttelua. Menemättä tarkemmin likaisiin yksityiskohtiin (niitä oli muuten paljon) nautin kovasti siivouksesta. Siinä näkee kättensä tuloksen heti. Tai ainakin kohta.

Istuin sängyllä, puhdas tuoksu, uudet vuodevaatteet, mankeloidut lakanat, kroppa väsynyt ja mieli hyvä.
Sängyt ovat vanhat sairaalasängyt, äidin hankkimat jo 70-luvulla. Sängyn peite on ostettu viime kesänä lomareissulla Kustavista. Seinäpaneli on toisesta talosta purettua kierrätyspanelia.

Käänsin katseeni vasempaan, ilta-aurinko paistaa. Pestyssä ikkunassa on puhtaat verhot, kukka on vanha silkkikukka ja siitäkin pyyhin pölyt.Käänsin pääni oikealle, tähän voisi istahtaa. Ottaa kirjan käteen ja hukkua sanoihin, maistella, miettiä ja ajatella.
Tuoli on kirpparilta ostettu viime syksynä, molemmat verhot on myös kirpparilta ja ne on ostettu jo kohta 10 vuotta sitten. Eri paria keskenään, mutta juuri sopivat tähän huoneeseen.Saunalle mennessä kuunneltiin lisää joutsenia. Vanhat tutut, vuosia jo lammella pesineet. Miten voikin olla noin kauniilla linnulla ihan kammottava ääni?Saunasta tullessa. Ihan kuin kuva ei olisi edes tottakaan, värityskirjasta tai jotenkin photosopattu.

Nyt maanantaina on ihan hirveästi uusia lihaksia, kantaminen, kurkottelu, konttaaminen, hyväksi kaikki. Ei tarvi kuntosalikorttia!

5 kommenttia:

 1. Oon niin oottanu uutta päivitystä! En malta odottaa, että pääsen taas vierailemaan Taloon. Siitä tulee niin hieno! Ja se tunnelma, kun on keskellä ei-mitään. :)

  VastaaPoista
 2. Oi onpas ihana sänky ja mitä kuvia!!! Todella kauniita!!

  VastaaPoista
 3. Olikos nuo verhot samat, jotka olivat mukava Ihanimmassa Päivässä?
  Makkari on niin nam notta!

  VastaaPoista
 4. Mukava mukava... nyt kuitenkin piti olla mukana*

  VastaaPoista
 5. Tiina: teretulemas! Vielä kun saan toisen puolen siivottua niin sen jälkeen alkaa olla talo vierailu kunnossa.

  Piipa: Sänkyjä on kaksi ja ne on ihanat minustakin!

  Eve: Verhot on juuri ne samat, jotka teippasitte noutopöydän reunaan kultaliinan alle. Pessyt olen kuitenkin ne Ihanimman päivän jälkeen! :D

  Ja piti vielä tarkentaa omaa tekstiäni: verhoja on kaksi paria, yhdessä ikkunassa on siis kaksi samalaista verhoa, mutta ne parit ovat keskenään erilaiset.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!