torstai 15. lokakuuta 2009

Nojatuolivanhus vol. 2

Muistattehan sen tuoli-kammotuksen, jonka raahasin kotiin rakkaani vastustuksesta huolimatta? Siitä on postaus pari tekstiä alempana. Tuolin kunnostus lähti hyvin liikkeelle ja sitten se tyssähti niittien loppumiseen sekä käden kipeytymiseen.


Tuolivanhus on saanut nuorennusleikkauksen ja vähän väriä pintaansa. Kangas on Laura Ashleyn pellavasekoitetta ja se kankaan valiseminen olikin kaikkein suurin päänsärky. Olisin halunnut graafisen kankaan valkoisella pohjalla ja mustilla kuvioilla. Tuolin kaarevuus taas vaatii graafisen kankaan olevan epämääräinen, missään tapauksessa se ei olisi voinut olla raidallinen, ruudullinen tai muuten säännöllinen kuvio. Sellaisen löytäminen olikin haaste, josta en selvinnyt. Kolusin kaikki paikat marimekosta kirppareihin ja siltä väliltä, mutta mieleistä ei vaan löytynyt. Täydellisiä ehdokkaita mustalla pohjalla ja valkoisin kuvion olisi ollut vaikka muille jakaa, mutta mielestäni tuolin sirous ei olisi tullut edukseen mustassa kankaassa.

Tämä tuolihan on menossa Taloon maalle ja siellä etukamariin, niin valitsin tuon jossa on punaista mukana. Etukamarissa on jo valmiiksi valkoista ja mausteena punaista, niin tuo mielestäni käy sinne ihan ok. Ei täydellinen, mutta menettelee. Omista ennakko-mielikuvista on aina niin hirmu vaikeaa päästää irti...

Kuva on väärinpäin, mutta älkää antako sen haitata. Irroitin vanhat päälliset ja tein niistä kaavat uusiin. Etureunan alla on pahvi tukena, kuten alkuperisessäkin oli. Ruskeat jalat hioin ja petsasin mustalla geelipetsillä. Kangas puuttuu vielä takaa ja istuintyyny pitää uusia. Ompelemaan en ole vielä pystynyt, joten istuintyynyn uusiminen kestää vielä tovin.

Tässä puolestaan näette uusimman valaisin hankinnan ja se on tietty kirpparilta.Rivitalokotimme on rakennettu 50-luvulla ja olemme yrittäneet jonkin verran hakea sen aikauden tyyliä sisustukseen. Ei mitenkään yltiöpäisesti, mutta ripauksina sopivaan paikkaan. Keittiön ja ruokailutilan välissä on niemeke. Purimme siitä kohtaa väliseinän pois ja sillä tavalla saimme avaruutta ja hiukan lisää säilytys/laskutilaa pikkuruiseen keittiöömme.


Valaisimen kuvut ovat valkoista maitolasia ja reunukset ylhäällä ja alhaalla tummaa teakia. Sähköjohdot ovat ruskeat ja kangaspäällysteiset. Yllättävän modernin näköinen ja täysin priimakunnossa. hyvä löytö oli tämä ja juuri paikkaansa sopiva.En malta olla vielä laittamatta kuvaa samaisesta Viuhka-lehdestä kuin edellisessä postauksessakin oli. Juttu on nimeltään Sisustuksen oppitunti ja otsikkona on Käymme nuorenparin kotona. Kuva on olohuoneen pöydältä ja jutussa kerrotaan, että kuinka kekseliäästi pariskunta on tehnyt tuhkakupin vanhasta kuparisesta kakkuvuoasta. Mikään ei ole näköjään muuttunut 50-vuoteen. Nykyään vain kakkuvuoka on alumiininen ja käyttötarkoitus on kynttilän alusta tai kukkaruukku. Monessa blogissa on ihanan viehättäviä patinoituneita kakkuvuoka-tuunauksia näkynyt ja olen niitä ihaillut. Kuvan valaisin on muuten tosi kaunis! Kerroinko jo, että olemme molemmat rakkaani kanssa valaisin hamstereita..

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!


3 kommenttia:

 1. Tuolista tulee oikea kaunotar!! Sinulle olisi jotain pientä blogissani!! :)

  VastaaPoista
 2. Moikka. Löysinpä sattumalta tän sun blogis. IHANA!!! Mulla on juuri sama unelma kuin sulla, talo maalla, mutta toteutus on jossain hamassa tulevaisuudessa. Teen kuitenkin huonekalu ym hankintoja jo ajatellen että ne sitten sopivat sinne tulevaan talooni maalla :-) Palaan blogiisi varmasti.
  Voisin itsekin luoda blogisi kaltaisen blogin itselleni, jos sallit napata ideasi? Tuo pyykkäriakka ei ole oikein ottanut tulta alleen :-)

  VastaaPoista
 3. Hei! Minulla on myynnissä vanha puinen vitriinikaappi, joka saattaisi kiinnostaa sinua http://www.huuto.net/kohteet/vanha-puinen-vitriinikaappi-yli-100v-vanha-valkoinen-/120491367 käyhän kurkkaamassa

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!