sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Maailma valmiiksi viikonloppuna


Taas mennään sitä aikaa, että maailma pitäisi tulla valmiiksi nyt, eikä viidestoista päivä. Alkukesän huumaa siis jälleen havaittavissa. Työviikon jälkeen pakkasimme taas auton täyteen ja kiiruhdimme kohti ruohonleikkuria.

Kuljeskelin tänään kuuden aikaan aamulla pitkin pihamaata kameran kanssa ja yritin saada otetuksi valokuvia. Tuuli on ihan järkyttävä, melkein henki salpautui.




Hassu juttu, nuo kevätesikot olivat vielä toukokuussa kirkkaan keltaisia. Lisäsin kukkamaahan kuorikatetta rikkatorjuntaan ja viikossa esikot muuttivat väriään oranssin-ruskeiksi. Ovat nyt siis tulikellukan kavereina sävy sävyyn.



Viime syksynä istutetut iso särkynyt sydämet  talvehtivat hyvin ja molemmissa oli tukevat kukkavarret. Muutama vuosi lisää, niin odotan näistä runsaita ja reheviä alkukesän kukkijoita. 

Siirrytään etupihalta saunalle seuraavaksi. 




Enimmäisen oven takana on pieni eteinen/pukuhuonetila. 




Pellavapyyhkeet ovat istuinsuojia ja niiden tarina on vuosien takaa. Isäni täti oli joskus viime vuosituhannen puolessa välissä itse kehrännyt aivinaa ja rohdinta omista pellavista. Tekstiilialan ammattilaisena isäni ymmärsin niiden arvon ja otti ne aikanaan talteen. Langat olivat monta vuotta varastossamme ja joskus 70-80-luvulla osa aivinasta värjättiin ja osa jätettiin luonnon väriseksi. Langasta tehtiin pellavakangasta ja siitä ommeltiin pyyhkeitä. Väittäisin, että nämä ovat arvokkaimmat tekstiilini ikinä. Historiaa, joita ei voi koskaan ostaa rahalla.




Saunan eteisestä löytyy myös Insinöörin iltapuhteet. Risusavotan tuloksena muutama oksista päätyy tuleviksi pyyhekoukuiksi.




Tämän oven takaa löytyy varsinainen sauna, jossa puhalsi muutoksen tuulet eilen.

Lauteet ennen: 




Kevyt hionta pintaan ja musta Saunasupi pintaan.

Lauteet muutosvaiheessa: 



Pinta vielä sinertää ennen kuivumista.

Ja lauteet jälkeen:




Tykkään! Paras facelift ikinä. Musta tuo ryhtiä ja siisteyttä ja nyt tuo lähes hunajan ruskea takaseinäkin näyttää tuhannesti paremmalta. Käsittelemme vielä yhden sivupenkin ja tunnelma on kuin olisi saanut uuden saunan. Eipä ihan heti uskoisi, että kahdella kympillä saa näin suuren muutoksen aikaan.

Nyt perunamaan kimppuun ja loppuun vielä kuva minipotagerista tänään.




Mukavaa sunnuntaita ja koittakaahan pysyä pystyssä tuulen tuiverruksessa!