tiistai 31. joulukuuta 2013

Mennyt Joulu


Tuolta se tuli ja tuonne se meni. Joulusta jäi ihan yhtä hyvät tunnelmat, kuin jokaisesta muustakin joulusta, vaikka en sitä ihmeemmin hössännytkään. Viimeiset kolme päivää ennen tiivistä siivousta, ruuan laittoa ja dekoreerausta ja hups. Joulu tuli ja nyt se jo mennyt.



Aaton aattona tehdään yleensä jo kattaus seuraavalle päivälle. Bongaa blogisti! Papparatsinen yllätti kesken siivouksen. ;D Kannattaa bongata myös sievät tarralaput tarjoiluastioissa. Useammin kuin kerran olen unohtanut laittaa pöytään kaikki, mitä olen suunnitellut. Kokemuksen ja erehdyksen kautta tarralaput ovat siis oleellisia jouluvalmisteluissa...



Järkyttävän suuret lautasliinarenkaat löytyivät alennuksesta, mutta en yhtään muista mistä. Ikea? Tuskin sieltä, mutta 4 kpl paketti maksoi 3,-. Juomalaseina ovat kirppislöytöni viime vuodelta. Lasit maksoivat 50 senttiä kpl ja ihana kristallin kilahdus on musiikkia korvilleni.;D



Kirpparilta ovat myös kynttilänjalat, paitsi kaksi Iittalan Festivoa. Ne ovat perintönä saatu edesmenneeltä tädiltäni. Tamara Aladinin Carmenit ovat myös viime vuoden löytöjä. Pitsiverho keskellä on myös kirpparilta, maksoin siitä 50 senttiä. Vanha ja kulunut totuus on se, että kattauksessa astioiden erilaisuudesta tulee omanlaisensa tunnelma ja tykkään juuri sellaisesta tunnelmasta. Kattaus on täysin minun näköiseni.




Glögitsaikkalasit ovat olleet matkassani jo vuosia. Simpukkakulhot ja molemmat tarjottimet ylä- ja alakuvassa kirpparilta. Tänä vuonna glöginä oli vaalea omenaglögi Ikeasta (tosi hyvän makuista, nam) ja pipareina ikisuosikkini Annas pepperkakor.




Joulupukki toi uuden kameran! Mikrojärkkäri vaatii vielä opettelua, ainakin kuvakoko on jotenkin ihmeellinen. Käsitsuumi on outo ja tarkennuskin on vähän hakusessa, mutta tykkään ihan hirmu paljon pienestä koosta.


Tämä kuva on otettu käsivaralla kynttilän valossa, eipä olisi onnistunut pokkarillani...

Kiitos Joulupukille runsaista ja mieluisista lahjoista ja kiitos kaikille, joiden kanssa sain viettää yhteisen joulun. Mikään kattaus ei ole täydellinen ennen hyvää seuraa ja tunnelmaa. ♥♥♥


Nyt valmistaudun iltaan, täysin toisenlainen kattaus uuden vuoden vastaanottoon yhdistettynä 4. hääpäivän viettoon.

Onnellista tulevaa vuotta 2014!

maanantai 23. joulukuuta 2013

Kadonnut Joulu

Vaikea mieltää, että joulu on jo ovella. Tänä vuonna kaikki on mennyt nurin päin tai muuten vain väärin...



  • Tein joulukortit jo marraskuussa, viimeisen illan raivopäinen askartelu puuttui.
  • Olimme ylioppilasjuhlissa 7.12. Toukokuun juhla siis kesken jouluvalmistelujen.  
  • Kalenteria ei tehty tänä(kään) vuonna. se on yleensä tuonut joulufiiliksen jo marraskuun puolessa välissä.  
  • Lunta ei ole. Mustaa, vettä ja synkkyyttä on sitäkin enemmän.
  • Melkein kahden viikon mittainen flunssa vei kaiken energian.
  • Joulukuussa on tehty vain remppahommia alakerrassa, ei askartelua, ei kynttilän valoa, ei mitään jouluvalmisteluja vielä.
  • Amaryllis kuihtui jo joulukuun ekalla viikolla.



Kaikesta näistä huolimatta yksi on varmaa: Joulu tulee, valmistautuu sihen tai ei. Eilen toteutin yhden idean, johon olin hankkinut tarvikkeet jo marraskuussa, joulupallohimmeli pantavanteesta, silkkinauhasta ja ikean palloista. Ei malttanut olla askartelematta edes jotain. :)




Lempeää Joulua!