maanantai 29. kesäkuuta 2009

Pääsiäisen jälkeen ostin Stockalta puoleen hintaan kaksi puuruukkua, johon oli istutettu perunanarsisseja. Ruukkujen kyljessä on metallikehikko ja siinä hellyyttävä mv-valokuva menneiltä ajoilta. Narsissit kaipaa kipeästi maahan istutusta, kuivuneita lehtiä ja ruskeaa sammalta on ulkonäkö tänään. Rapistuneisuus jotenkin sopii näihin kuviin, käsi kädessä vanha kuva ja kuivuneet lehdet ovat sopusoinnussa keskenään.

Tietääkö muuten kukaan, että menestyykö perunanarsissi maahan istutettuna täällä Pirkanmaan leveysasteilla?





Talossa maalla on jonkun verran vihreää lasia, uutta ja vanhaa. Viime viikolla poikkesin Tiimarissa ohimennen ja -90% pöydästä nappasin mukaan kolme vihreää vanhanaikasen oloista lasikulhoa. Hinta oli aivan käsittämätön, 45 senttiä kappale. Vaikka eriparisuus astioissa viehättääkin, niin toistolla on myös oma tenhonsa.

Oikealla olevat värilliset lasit ovat 50-60-luvulta ja nuo kaksi ovat säilyneet alkuperäisten asukkaiden ajalta Talosta maalla. Muutaman olen ostanut samaa sarjaa lisää, mutta näiden hinta on antiikkilikkeissä ihan mahdoton. Kaksi olisi haaveissa saada lisää (olisi puoli tusinaa silloin), mutta ei taida niin paljon haaveet painaa kuin rahapussin sisältö.

Metalliset tsaikka-lasin pidikkeet olen saanut äidiltäni Venäjän tuliaisina. Joulun aikaan ovat ahkerasti käytössä glögiä juodessa.




Tämä metallinen pikkuvati päätyy Taloon maalla peilipöydän päälle. Se on tarkoitettu juuri tuohon käyttöön, korujen säilytykseen. Pikkuvati maksoi kirpparilla 3 euroa (muistaakseni), alle vitosen kuitenkin....



Rivitalon takapihalta vielä yksi kuva. Vanha maitokannu on ollut jo monena kesänä nukenkauluksen koti. Oikealla olevat kynttiläroikottimet on ostettu kirpparilta 1 euro kappale. Turkoosin sininen päällysverkko oli ostopäätöken syy. Olen yrittänyt "sisustaa" takapihaa turkoosein tekstiilein ja nämä sopivat siihen väriskaalaan.



Taustalla kiipeilee humala aidan päällä, vihreä ja valkoinen on rauhoittava yhdistelmä.

Mukavaa viikon alkua kaikille!

sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Totta vai tarua?

Perhejuhlia varten ostin Tiimarin poistopöydästä vihreää köynnöksen näköistä kasvia. Se kiemurteli noutopöydässä tarjoiluastioden välissä ja oli mielestäni kovin kauniin näköinen. Nyt juhlien jälkeen se on lojunut nurkissa ja mietiskelin, että mitä sille voisi tehdä.

Sain inspiraation viimevuotisesta ulkomuratista, toin sen syksyllä sisään ja istutin ruukkuun. Siitä se ensin tykkäsi ja kasvoi hurjalla vauhdilla. Sisäilma oli kuitenkin sille liian kuivaa ja lämmintä ja jossain vaiheessa se pudotti kaikki lehtensä. Hämmästys oli suuri kun kevään korvalla se heräsikin takaisin henkiin ja nyt se näyttää tältä:



Ja tässä on sitten sen pienempi kaveri samalla tyylillä:

Tässä on siis kaksi muovista köynnösoksaa ja yhden hinta oli 25 senttiä. Tämän voisi viedä Taloon maalle, ei tarvitse kastelua eikä nyppimistä. :D Mielestäni tämä on muovikukaksi kaunis ja hyvin aidon näköinen, vaikka en niistä yleensä paljoa piittaa.
Keskellä olevat sydämet lähikuvassa:


Sydämien ostospaikka on Marjamäen Pajutila Kangasalla ja sen yhteystiedot löydät täältä. Kannattaa käydä paikan päällä jos et vielä ole sinne eksynyt. Huikean ihana paikka!

Talossa maalla on yläkerrassa sininen kamari. Siellä on yksi pieni ikkuna ja sen verho kaipaa uusimista. Kirpparilta tein löydön muutama viikko sitten. Löysin englantilaisesta sisustuskankaasta tehdyn täyspitkän ja -leveän verhon, hinta oli 2,5 euroa. Koska ikkuna on pieni ja aika kapea niin yksi verho riittää vallan mainiosti. Tässä vielä lähikuva verhosta:


Loppuun vielä kuva rivitalon etuovesta. Koriste on ostettu myös pajutilalta jo pari vuotta sitten.

lauantai 27. kesäkuuta 2009

Orvokki



Kuva on juuri istutetuista orvokeista keväällä. Kunhan kokeilin, että miten tänne bloggeriin lisätään kuvia...




Tästä se alkaa

Tänään aloitan blogin kesämökkiprojektista ja sen elämästä. Talo maalla-elämä alkaa varsinaisesti ensi kesänä, syksyllä pääsen jo tutkimaan tilannetta ja talvi on aikaa tehdä suunnitelmia.

Tervetuloa kanssani taipaleelle!